Aprilia Riders Club Malaysia
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Aprilia Riders Club Malaysia

FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

 

 motor apa patut aku beli?

Go down 
5 posters
AuthorMessage
hotroll

hotroll


Posts : 35
Join date : 2013-07-03

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeThu Jul 30, 2020 2:29 pm

nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
Back to top Go down
louiskee

louiskee


Posts : 19
Join date : 2012-08-16

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeMon Aug 10, 2020 3:11 pm

hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
tgk modal jugak lah. kalau modal besar and mampu nak jaga maintenance semua angkat R25 terus. sodap sikit nak jalan atas highway
Back to top Go down
HafizKhan

HafizKhan


Posts : 9
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeTue Aug 11, 2020 9:19 am

hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
Back to top Go down
Din Dino

Din Dino


Posts : 12
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeTue Aug 11, 2020 9:33 am

hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
Back to top Go down
Din Dino

Din Dino


Posts : 12
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeTue Aug 11, 2020 9:36 am

HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
tahu takpe achey dengan black pun beli motor ni. katanya boleh pergi sampai 171km/h pehhh padu siot
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeTue Aug 11, 2020 11:33 am

HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeTue Aug 11, 2020 11:34 am

Din Dino wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
tak salah pun nak pakai motor besar. dah minat nak buat cemana kan. tapi nak pakai motor besar ni kena berduit ah. kalau tak mampu jgn mimpi ler
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeTue Aug 11, 2020 11:36 am

Din Dino wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
tahu takpe achey dengan black pun beli motor ni. katanya boleh pergi sampai 171km/h pehhh padu siot
wow srs lah kapcai boleh pergi sampai 171... laju gila siot.
Back to top Go down
Din Dino

Din Dino


Posts : 12
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeWed Aug 12, 2020 10:11 am

titipoh wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
brp harga kalau yg limited edition? mesti mahal kit


Last edited by Din Dino on Tue Aug 18, 2020 5:17 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Din Dino

Din Dino


Posts : 12
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeWed Aug 12, 2020 10:12 am

titipoh wrote:
Din Dino wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
tak salah pun nak pakai motor besar. dah minat nak buat cemana kan. tapi nak pakai motor besar ni kena berduit ah. kalau tak mampu jgn mimpi ler
kawan saya gaji basic 1300 pun ada yg pakai r25. tak tahu lah maybe diorang makan pasir kot. bulan bulan byr nk dkt 600


Last edited by Din Dino on Tue Aug 18, 2020 5:17 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeWed Aug 12, 2020 11:21 am

Din Dino wrote:
titipoh wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
brp harga kalau yg limited edition? mesti mahal kit hihi
motor ni lagi mahal dari ysuku do hahaha dlm 10K ke 11K... yelah kalau brg high demand lagi senang naik harga
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeWed Aug 12, 2020 11:22 am

Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
tak salah pun nak pakai motor besar. dah minat nak buat cemana kan. tapi nak pakai motor besar ni kena berduit ah. kalau tak mampu jgn mimpi ler
kawan saya gaji basic 1300 pun ada yg pakai r25. tak tahu lah maybe diorang makan pasir kot haha bulan bulan byr nk dkt 600
itu basic saja.. ko tak tahu dia maybe ada buat duit tepi mcm part time job ke. then dia punya allowance lagi and ot lagi. dia minat tu sanggup beli hahah
Back to top Go down
Din Dino

Din Dino


Posts : 12
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeThu Aug 13, 2020 10:19 am

titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
brp harga kalau yg limited edition? mesti mahal kit hihi
motor ni lagi mahal dari ysuku do hahaha dlm 10K ke 11K... yelah kalau brg high demand lagi senang naik harga
mahalnya tak mampu den nak beli. tp tk best ah sbb accessories motor ni tk byk


Last edited by Din Dino on Tue Aug 18, 2020 5:18 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
Din Dino

Din Dino


Posts : 12
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeThu Aug 13, 2020 10:19 am

titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
tak salah pun nak pakai motor besar. dah minat nak buat cemana kan. tapi nak pakai motor besar ni kena berduit ah. kalau tak mampu jgn mimpi ler
kawan saya gaji basic 1300 pun ada yg pakai r25. tak tahu lah maybe diorang makan pasir kot haha bulan bulan byr nk dkt 600
itu basic saja.. ko tak tahu dia maybe ada buat duit tepi mcm part time job ke. then dia punya allowance lagi and ot lagi. dia minat tu sanggup beli hahah
biasa ah tu. nak hidup zaman skrg ni kena ada side income. kalau tk mmg susah nak hidup
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeFri Aug 14, 2020 10:30 am

Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
brp harga kalau yg limited edition? mesti mahal kit hihi
motor ni lagi mahal dari ysuku do hahaha dlm 10K ke 11K... yelah kalau brg high demand lagi senang naik harga
mahalnya haha tak mampu den nak beli. tp tk best ah sbb accessories motor ni tk byk
kena survey kedai. sbb ada je kedai yg kasi harga murah sikit. jangan dh tahu mahal kau main beli je haha rajin kan diri nak survey satu satu kedai. dpt harga paling murah angkat terus
Back to top Go down
titipoh

titipoh


Posts : 32
Join date : 2013-03-02

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeFri Aug 14, 2020 10:32 am

Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
tak salah pun nak pakai motor besar. dah minat nak buat cemana kan. tapi nak pakai motor besar ni kena berduit ah. kalau tak mampu jgn mimpi ler
kawan saya gaji basic 1300 pun ada yg pakai r25. tak tahu lah maybe diorang makan pasir kot haha bulan bulan byr nk dkt 600
itu basic saja.. ko tak tahu dia maybe ada buat duit tepi mcm part time job ke. then dia punya allowance lagi and ot lagi. dia minat tu sanggup beli hahah
biasa ah tu. nak hidup zaman skrg ni kena ada side income. kalau tk mmg susah nak hidup
ni biasa ahni. saya pun buat foopanda jugak kerja part time. Maklumlah bayar hutang banyak haha takpelah biar saya kerja susah janji family saya hidup senang & selesa
Back to top Go down
louiskee

louiskee


Posts : 19
Join date : 2012-08-16

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeFri Aug 14, 2020 4:10 pm

titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
brp harga kalau yg limited edition? mesti mahal kit hihi
motor ni lagi mahal dari ysuku do hahaha dlm 10K ke 11K... yelah kalau brg high demand lagi senang naik harga
mahalnya haha tak mampu den nak beli. tp tk best ah sbb accessories motor ni tk byk
kena survey kedai. sbb ada je kedai yg kasi harga murah sikit. jangan dh tahu mahal kau main beli je haha rajin kan diri nak survey satu satu kedai. dpt harga paling murah angkat terus
yup tapi bila nak ambil loan tu jangan ambil loan apa yg kedai suggest. sbb selalu mesti dia suruh ambil aeon credit haha interest bapak tinggi. cari loan from company luar. mcm saya sebelum ni ada buat loan dkt yayayan ihsan rakyat. profit rate dia lg rendah 6.5%-9.99% je ikut kau punya credit scoring ah
Back to top Go down
louiskee

louiskee


Posts : 19
Join date : 2012-08-16

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeFri Aug 14, 2020 4:11 pm

titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
r25 maintenance tinggi. vf3i senang sikit nk jaga
tak salah pun nak pakai motor besar. dah minat nak buat cemana kan. tapi nak pakai motor besar ni kena berduit ah. kalau tak mampu jgn mimpi ler
kawan saya gaji basic 1300 pun ada yg pakai r25. tak tahu lah maybe diorang makan pasir kot haha bulan bulan byr nk dkt 600
itu basic saja.. ko tak tahu dia maybe ada buat duit tepi mcm part time job ke. then dia punya allowance lagi and ot lagi. dia minat tu sanggup beli hahah
biasa ah tu. nak hidup zaman skrg ni kena ada side income. kalau tk mmg susah nak hidup
ni biasa ahni. saya pun buat foopanda jugak kerja part time. Maklumlah bayar hutang banyak haha takpelah biar saya kerja susah janji family saya hidup senang & selesa
Hidup skrg ni kita mesti takleh lari dari buat hutang. maklumlah kita punya org senang semua benda nak byr cash. ambik je masa yg paling lama nak byr hutang tu kalau tk mampu. so tiap bulan byr sikit sikit jelah
Back to top Go down
HafizKhan

HafizKhan


Posts : 9
Join date : 2019-12-24

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeMon Aug 17, 2020 9:20 am

louiskee wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
Din Dino wrote:
titipoh wrote:
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
vf3i murah sikit. tp tulah spare part tk byk. biasa lah brand ni tk famous sangat. tp semenjak ada yg limited edition punya ramai gak yg beli
brg limited kot siapa je yg taknak hihi... nak laku kena buat brg limited edition ah. kira production buat sikit je brg tu, so siapa cepat dia dpt
brp harga kalau yg limited edition? mesti mahal kit hihi
motor ni lagi mahal dari ysuku do hahaha dlm 10K ke 11K... yelah kalau brg high demand lagi senang naik harga
mahalnya haha tak mampu den nak beli. tp tk best ah sbb accessories motor ni tk byk
kena survey kedai. sbb ada je kedai yg kasi harga murah sikit. jangan dh tahu mahal kau main beli je haha rajin kan diri nak survey satu satu kedai. dpt harga paling murah angkat terus
yup tapi bila nak ambil loan tu jangan ambil loan apa yg kedai suggest. sbb selalu mesti dia suruh ambil aeon credit haha interest bapak tinggi. cari loan from company luar. mcm saya sebelum ni ada buat loan dkt yayayan ihsan rakyat. profit rate dia lg rendah 6.5%-9.99% je ikut kau punya credit scoring ah
mmg bunga dia tinggi sikit. tp senang lepas gaji kecik pun no hal
Back to top Go down
louiskee

louiskee


Posts : 19
Join date : 2012-08-16

motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitimeMon Aug 17, 2020 9:40 am

[quote="HafizKhan"][quote="louiskee"][quote="titipoh"][quote="Din Dino"][quote="titipoh"][quote="Din Dino"][quote="titipoh"]
HafizKhan wrote:
hotroll wrote:
nak tanya sikit lah... tgh konpius gak nak pilih yg mana haha... rasa rasa patut beli yg cc besar sikit or beli motor kapcai je? dalam pilihan kalau kapcai nak beli sym vf3i... then kalau motor cc 250 nak angkat R25. Motor ni buat ulang alik kerja jeee
mmg bunga dia tinggi sikit. tp senang lepas gaji kecik pun no hal
ele yayasan ni pun senang je nak lulus. bayangkan org yg kena blacklist pun boleh apply au haaa tp utk staff kerajaan and badan berkanun saja lah. yelah diorang mana nak lari en kalau tk byr hutang. nak compare dengan aeon credit mmg jauh ah beza. sbb yayasan ni syariah compliant tau
Back to top Go down
Sponsored content





motor apa patut aku beli? Empty
PostSubject: Re: motor apa patut aku beli?   motor apa patut aku beli? Icon_minitime

Back to top Go down
 
motor apa patut aku beli?
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Turnigny 1230 motor
» Small outrunner motor
» inrunner electric motor
» Rhino Motor oil seal.
» what briggs 30hp vanguard v-twin motor can do

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Riders Club Malaysia :: Aprilia Riders Club Forum :: MAKLUMAT (INFORMATION) :: Trip / Rides & TTS :: TTS (Teh Tarik Satu!)-
Jump to: