Aprilia Riders Club Malaysia

FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Salam perkenalan

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
dgabans

avatar

Posts : 6
Join date : 2012-05-21

PostSubject: Salam perkenalan   Mon May 21, 2012 7:11 pm

Salam perkenalan kepada semua... Memandangkan lesen saya B2 shj(malas nak ambik B full), saya berminat dgn Aprilia RS4 125 dan baru shj submit loan... Harap2 lepas lah... Moreover, it is my first time to own a superbike... Smile
Dan saya baru shj post new topic under Technical Forums/Perbincangan Am(General Discussion) berkenaan Quick Shift & 180cc kit... Harap sifu2 disini dpt memberi maklum balas & tunjuk ajar!! bounce
Back to top Go down
DP Rider
Admin
Admin
avatar

Posts : 62
Join date : 2011-07-31
Age : 55
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Salam perkenalan   Thu May 24, 2012 10:00 am

Waalaikumsalam Dgabans!

Terima kasih dan Selamat Datang kerana sudi mendaftarkan diri di Forum Group ini. Memandangkan forum ini masih baru, kami akan cuba sedaya upaya unutk membantu kawan2 untuk menyelesaikan segala pertanyaan dan berkongsi informasi berkaitan permotoran khususnya berkaitan motor Aprilia.

Kata sekarang tunggu loan approve yer....so nanti nak ambil RS4 125 dekat mana?. Saya cadangkan supaya ambil dari NAZA Primera di Kg. Baru kerana mereka ini adalah authorised agent for APRILIA. Juga dari segi "after sales service" dan parts juga senang di kemudian hari.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
RIDE SMART, RIDE FAR AND RIDE WILL BE AN ADVENTURE !!
Back to top Go down
http://aprc.forumms.net
dgabans

avatar

Posts : 6
Join date : 2012-05-21

PostSubject: Re: Salam perkenalan   Thu May 24, 2012 2:14 pm

Quote :
Saya cadangkan supaya ambil dari NAZA Primera di Kg. Baru kerana mereka ini adalah authorised agent for APRILIA. Juga dari segi "after sales service" dan parts juga senang di kemudian hari.

Yupp.. Tepat sekali cadangan saudara DP Rider... Smile

Seblm saya decide utk ambik RS4 125, saya juga buat survey motor2 lain(<250cc) spt Honda CBR 250R, Kawa Ninja 250R, etc... dimerata kedai motor area Selangor/KL. Bg saya, design Aprilia RS4 125 yg paling menarik(priority saya firstly design, secondly fuel consumption, thirdly 4 stroke... The rest tak menjadi priority, even on top speed). Motif pakai utk ulang alik keje je pun(dah bosan layan jam federal highway gi dgn kete ari2). So, saya decide utk ke Naza Primera di Kg. Baru. Setelah berbincang dgn salesman terlibat saya pun agree utk ambik. Loan sekarang masih dlm proses lah... Cuma yg agak mengecewakan salesman saya ni agak kurang pengetahuan dr segi motor RS4 yg saya nak ambik ni. Mulanya dia kata motor tu comes build in with Quick Shifter... Pastu 2nd time saya gi dia kata tak pulak.. Bila saya tanya kalu nak add berapa? Dia kata dia check dulu tp sampai hari ni senyap membisu. Saya tanya pasal 180cc kit tu pun rege berapa masih senyap membisu... Pastu dlm pricelist motor2 Aprilia tu ada indicate 3 years free service/maintenance, tp dia kata RS4 takde free service pulak... Yg peliknya RS4 ada dlm list tu... Sigh... Sad
Back to top Go down
dgabans

avatar

Posts : 6
Join date : 2012-05-21

PostSubject: Re: Salam perkenalan   Wed Jun 13, 2012 2:04 am

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam perkenalan   

Back to top Go down
 
Salam perkenalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Katame-no-kata
» Ju-no-kata

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Riders Club Malaysia :: Aprilia Riders Club Forum :: MAKLUMAT (INFORMATION) :: Kali Pertama? (First Post?)-
Jump to: