Aprilia Riders Club Malaysia

FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 beli kereta second hand

Go down 
AuthorMessage
hotroll

hotroll

Posts : 18
Join date : 2013-07-03

beli kereta second hand Empty
PostSubject: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeThu Jan 23, 2020 11:49 am

Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti


Last edited by hotroll on Tue Feb 04, 2020 6:04 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeThu Jan 30, 2020 9:23 am

hotroll wrote:
hi semua. Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti

Kalau tak sempat nak beli kereta balik kampung naik bas ramai ramai syok gak 😜 arghhh rindunya nak balik kampung naik bas last time sekolah menengah dulu hmm
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeThu Jan 30, 2020 9:25 am

hotroll wrote:
hi semua. Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti

Aku beli kereta persona second gak. Kereta tu tahun 2010 harga RM18k je aku dpt. Condition semua tiptop banyak brg baru dia tukar. Time tu pakai dulu duit pakcik aku hehehe
Back to top Go down
dreschan

dreschan

Posts : 11
Join date : 2013-03-03

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSat Feb 01, 2020 7:17 pm

hotroll wrote:
hi semua. Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti

Ok la tu, klu kereta dalam keadaan baik cantik ambik je. Yang penting mampu bayar ikut gaji kau.
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSat Feb 01, 2020 7:19 pm

hotroll wrote:
hi semua. Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti

Brader cuba mintak yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Cepat klu ko mintak loan dia, 2 - hari je proses.
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSat Feb 01, 2020 7:21 pm

LuqmanDedap wrote:

Kalau tak sempat nak beli kereta balik kampung naik bas ramai ramai syok gak 😜 arghhh rindunya nak balik kampung naik bas last time sekolah menengah dulu hmm

Klu dah ade lesen naik keta je lah jimat masa, boleh balik ngn member, family. Tak yah sibuk beli tiket tggu bas, bila - bila boleh balik ahaha.
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSat Feb 01, 2020 10:32 pm

dreschan wrote:
hotroll wrote:
hi semua. Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti

Ok la tu, klu kereta dalam keadaan baik cantik ambik je. Yang penting mampu bayar ikut gaji kau.

kumpul lah duit buat ASB saving ada untung dpt dividen
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSat Feb 01, 2020 10:32 pm

jintarapom wrote:
hotroll wrote:
hi semua. Aku ingat nak beli kereta second hand. maklumlah aku ni bukan org senang. Aku dah survey dkt mudah ada owner ni jual kereta persona tahun 2013 harga buka 25k. So aku plan nak buat loan je dulu untuk beli kereta tu. Korang tahu tak company mana yg kasi loan cepat sbb aku nak guna kereta balik kampung tengah bulan febraury nanti

Brader cuba mintak yayasan dewan perniagaan melayu perlis berhad. Cepat klu ko mintak loan dia, 2 - hari je proses.

Mcm takleh caya je kalau company yg kasi loan cepat ni
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSat Feb 01, 2020 10:34 pm

jintarapom wrote:
LuqmanDedap wrote:

Kalau tak sempat nak beli kereta balik kampung naik bas ramai ramai syok gak 😜 arghhh rindunya nak balik kampung naik bas last time sekolah menengah dulu hmm

Klu dah ade lesen naik keta je lah jimat masa, boleh balik ngn member, family. Tak yah sibuk beli tiket tggu bas, bila - bila boleh balik ahaha.

Naik kereta time raya tak bagus. Kalau boleh naik sorang satu kereta mana tak jem highway tu. Cuba ramai ramai naik bas baru jalan clear sikit hihih
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSun Feb 02, 2020 7:09 pm

LuqmanDedap wrote:

kumpul lah duit buat ASB saving ada untung dpt dividen

Kalo dah kympyl buat awal - awal ok la, kan dia nak pakai loan cepat. Rolling Eyes
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSun Feb 02, 2020 7:11 pm

LuqmanDedap wrote:


Mcm takleh caya je kalau company yg kasi loan cepat ni
Loan tu utk pekerja kerajaan n badan berkanun terpilih je, bukan utk semua org. Company dia berdaftar la, knp plak tak caya.
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSun Feb 02, 2020 7:14 pm

Ni depa punya website https://yyp.com.my/. Tgk facebook diorg pun boleh senang nak chat kat sana https://www.facebook.com/PortalRasmiYYP
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSun Feb 02, 2020 8:21 pm

jintarapom wrote:
LuqmanDedap wrote:

kumpul lah duit buat ASB saving ada untung dpt dividen

Kalo dah kympyl buat awal - awal ok la, kan dia nak pakai loan cepat. Rolling Eyes

Loan cepat namanya loan jerat diri mcm ah long hahahha
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSun Feb 02, 2020 8:22 pm

jintarapom wrote:
LuqmanDedap wrote:


Mcm takleh caya je kalau company yg kasi loan cepat ni
Loan tu utk pekerja kerajaan n badan berkanun terpilih je, bukan utk semua org. Company dia berdaftar la, knp plak tak caya.

Ok mana bukti loan dia berdaftar? pasal duit ni aku pantang sikit sbb banyak kes scammer
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeSun Feb 02, 2020 8:24 pm

jintarapom wrote:
Ni depa punya website https://yyp.com.my/. Tgk facebook diorg pun boleh senang nak chat kat sana https://www.facebook.com/PortalRasmiYYP

awek ke yg handle diorang punya FB? kalau awek nak gak aku chat hehehe
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 9:23 am

LuqmanDedap wrote:


Loan cepat namanya loan jerat diri mcm ah long hahahha
Tak semestinya cari ahlong wey, pakai yayasan perlis laa, loan ni syariah compliant , apasal susah susah cari ahlong plak.
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 9:29 am

LuqmanDedap wrote:

Ok mana bukti loan dia berdaftar? pasal duit ni aku pantang sikit sbb banyak kes scammer
beli kereta second hand Yyp_ss12
Ni aku screenshot drpd ssm punya website, cari je pakai dia punya nombor syarikat.
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 9:31 am

Aku pakai loan yayasan ni pun utk buat renovation rumah tapi, mcm member aku guna utk buat bayar pelajaran ank dia.
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 12:26 pm

jintarapom wrote:
LuqmanDedap wrote:


Loan cepat namanya loan jerat diri mcm ah long hahahha
Tak semestinya cari ahlong wey, pakai yayasan perlis laa, loan ni syariah compliant , apasal susah susah cari ahlong plak.

Habistu kalau emergency loan yg berdaftar semua susah nak kasi... Proses dia banyak mcm mcm haih
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 12:27 pm

jintarapom wrote:
LuqmanDedap wrote:

Ok mana bukti loan dia berdaftar? pasal duit ni aku pantang sikit sbb banyak kes scammer
beli kereta second hand Yyp_ss12
Ni aku screenshot drpd ssm punya website, cari je pakai dia punya nombor syarikat.

Wahhh rajin abng ni siap screeshot wek wek 😜 okay lah dah register org yakin nak guna...
Back to top Go down
LuqmanDedap

LuqmanDedap

Posts : 11
Join date : 2020-01-17

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 12:28 pm

jintarapom wrote:
Aku pakai loan yayasan ni pun utk buat renovation rumah tapi, mcm member aku guna utk buat bayar pelajaran ank dia.

Brp juta kau buat pinjaman? hahahah
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 2:22 pm

LuqmanDedap wrote:


Brp juta kau buat pinjaman? hahahah

Tak de lah sampai juta wey, dia punya pinjaman tak silap aku dr 3k sampai 150k kot. Bila tgk ade loan yg sampai 100k je boleh, kira yayasan ni tinggi gak maximum yg boleh pinjam.
Back to top Go down
jintarapom

jintarapom

Posts : 37
Join date : 2013-07-02

beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitimeTue Feb 04, 2020 2:29 pm

LuqmanDedap wrote:


Brp juta kau buat pinjaman? hahahah

Yang aku buat loan renovation aku kata tu 50k utk renovate ruang tamu, dapur ngn beli perabot baru. Rate yg aku dapat 6.5% byr dalam 8 tahun total byr balik 76k. Klu aku amik cimb punya offer kena byr 81.8k tempoh sama rate 7.9%.
Back to top Go down
Sponsored content




beli kereta second hand Empty
PostSubject: Re: beli kereta second hand   beli kereta second hand Icon_minitime

Back to top Go down
 
beli kereta second hand
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» captain of crush hand grippers for sale
» ARM WARS “FEROCITY” Right Hand Day 1 matches germany
» hand injury/ gripper
» [WTB] 2nd hand Fridge
» Second hand Kayaks on Done Deal.ie

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Riders Club Malaysia :: Aprilia Riders Club Forum :: MAKLUMAT (INFORMATION) :: Trip / Rides & TTS :: Sembang-sembang (General Chat)-
Jump to: