Aprilia Riders Club Malaysia

FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 starter issue

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Taa Lee Ban

avatar

Posts : 3
Join date : 2013-11-06

PostSubject: starter issue   Wed Nov 06, 2013 8:16 pm

Salam Semua

Saya Taaleeban.Ada sedikit masalah nak share kut kut ada yg mempunyai pengalaman sama. masalahnya ialah, moto tak boleh dihidupkan. bila kunci ON, panel display semua berfungsi dengan baik, cumanya tak boleh nak start. bila tekan starter apa pun tak jadi, bunyi pun takda.. dah cek dengan pomen naza, katanya munkin cable starter longgar. n dah jugak cek cable starter. tapi masih sama. ada yg pernah menghadapi , masalah yang sama? untk rekod motor baru 1075 mileage nya.
Back to top Go down
Joe Congrain

avatar

Posts : 3
Join date : 2013-10-20

PostSubject: Re: starter issue   Fri Dec 06, 2013 8:24 am

Wasalam Taa Lee Ban, saya pun pernah kena, masa tu mileage dlm 2k+; bila switch on, display keluar ECU & icon disengage, tak blh start langsung. Saya on/off switch several times baru okay, hantar ke Apri Kg Baru for checking, rupa-rupanya starter switch penuh dgn semut...maybe from Italy kot. Since then tak pernah jadi lagi.
Back to top Go down
 
starter issue
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Starter Issue, ugh wiring!
» Is it possible that the starter won't work because of the heat off the engine?
» Starter button busted
» Kayak Starter Kit - PRICE REDUCED - Treat Yourself for Xmas
» non starter

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Riders Club Malaysia :: Aprilia Riders Club Forum :: MAKLUMAT (INFORMATION) :: Kali Pertama? (First Post?)-
Jump to: