Aprilia Riders Club Malaysia

FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 salam kenal

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Joe1204

avatar

Posts : 1
Join date : 2013-01-03

PostSubject: salam kenal   Thu Jan 03, 2013 3:46 pm

hai semua, Asalamualaikum, salam sejahtera.
nama sy Joe Renata. sy aseli indon, tp dah duduk hampir 10 tahun di Seremban.
Daripada dulu lagi saya suka motor, tapi dulu suka motor kecil2 je sebab takde keupayaan untuk membeli, mulai dari 100cc sehingga 200cc honda Tiger.
skrg ni sy sangat tertawan dengan penampilan Aprilia Shiver 750.
Tengah nak kumpul wang untuk bayar d/p. semoga diberi kesempatan memiliki motor yg cantik ini.Amin.
salam kenal kepada semua aprilia riders di malaysia...
wasalam.
Back to top Go down
mikealfawhisky1984

avatar

Posts : 9
Join date : 2013-01-02
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: salam kenal   Thu Jan 03, 2013 4:28 pm

Wsalam Joe1204,

Aprilia Shiver 750. excellent choice,bro. Naked bike yg plg tough buat masa ni bounce

So far yg saya tgk,Kawasaki Z800 pun smart jugak.

Boleh la buat comparison yg mana satu idaman kalbu Very Happy

Tp terus terang saya ckp,Shiver 750 way too tougher cheers
Back to top Go down
rahimimdarifin

avatar

Posts : 5
Join date : 2013-01-01
Age : 42
Location : KUANTAN PAHANG

PostSubject: Re: salam kenal   Fri Jan 04, 2013 3:12 pm

salam bros...go for shiver bro...
Back to top Go down
mikealfawhisky1984

avatar

Posts : 9
Join date : 2013-01-02
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: salam kenal   Fri Jan 04, 2013 3:31 pm

Yeahhhhhh.. ride a SHIVER with proud like a KING king

coz ride a kawasaki/honda is too mainstream rendeer
Back to top Go down
DP Rider
Admin
Admin
avatar

Posts : 62
Join date : 2011-07-31
Age : 54
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: salam kenal   Mon Jan 07, 2013 4:07 pm

Welcome to the club bro!. Apa pun model Aprilia yg diidamkan....semuanya bergantung pafa gaya riding anda. Nak selesa ala2 SBK ambil Shiver nak laju lagi bergaya ambil RSV4.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
RIDE SMART, RIDE FAR AND RIDE WILL BE AN ADVENTURE !!
Back to top Go down
http://aprc.forumms.net
Sponsored content




PostSubject: Re: salam kenal   

Back to top Go down
 
salam kenal
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Katame-no-kata
» Ju-no-kata

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Aprilia Riders Club Malaysia :: Aprilia Riders Club Forum :: MAKLUMAT (INFORMATION) :: Kali Pertama? (First Post?)-
Jump to: